Ucapan Lebaran Bahasa Jawa

Ucapan Lebaran Bahasa Jawa ini dapat di pergunakan semua orang bukan hanya orang jawa saja. Ucapan idul fitri bahasa jawa ini merupakan ucapan yang banyak di cari saat ini tidak hanya menggunakan bahasa jawanya saja tapi menggunakan kelucuan dengan berbagai bahasa jawa. Berbagai sumber ane dapet untuk memposting Ucapan lebaran bahasa jawa.

Berikut ini beberapa contoh ucapan lebaran dalam menyambut hari raya idul fitri 1 syawal 1431 H :

Ing dina fitri punika
sampun lepas mantol kula
sampun mengkup payung kula
sampun ndaplang tangan kula
siap klebus diudani pangapura
saking ati andika ingkang sajembar samudra
sudi haparing hapunten sedaya kaluputan kula
Tan kena udan pangapura andika reda
sakdurunge nglunturake sakabehe dosa
Tan kena srengenge ngetokke sinarira
sakdurunge luput kula klentir ing banjir pangapura
===================================================

Menek wit pelem ora kudu ahli,
jalaran duwure ranganti rong meter
Sugeng riyadi Idul Fitri,
donga-dinonga kita satya ning dalan bener
Mlaku-mlaku ning Malioboro
Menawi sayah numpak becak luwih sekeca
Sugeng riyadi kagem panjenengan sedaya
Sagung kalepatan nyuwun diparingi pangapura
============================================

Gunung Merapi, Gunung Merbabu,
tansah jejer kaya sedulur kembar
Aku sing wis tau nglaraake atimu
njaluk samudra pangapuramu kang jembar
========================================

Srengenge Idul Fitri anggawa pangarep-arep,
silaturahim kanggo lantaran rumakete ati.
Kita sedaya caos pangapura kanthi mantep
nglaleake kalepatan liyan gawe tentreme ati
=============================================

Gunung Imogiri papan rekreasi
sade selendang mbok menawa payu
Lebaran sedaya lepat nyuwun diampuni
mugi-mugi kita sedaya tansah rahayu
===================================

Macan tutul ngoyak menjangan,
pratanda hukum keseimbangan alam,
cacah menjangan disuda ben ora rebutan pangan.
Dina lebaran kula nyuwun kawelasan,
panjenengan ingkang kagungan ati jembar kaya lapangan,
sudi maringi kula pangapura tumrap sadaya kalepatan.
=======================================================

Mbok Setro bakul tempe
gawe sehat wong sak erte
marga tempe akeh proteine
Lebaran ora kudu ganti hape
sing penting kendali diri ora nggape
hawa-nafsu sing nggugu karepe dewe
===================================

Gulu banyak dowi banget,
dianggo nyosor sikile cah nakal.
Salahku marang awakmu akeh banget
dina riyadi nyuwun salahku diparingi halal
==========================================

Nagara tentrem amarga para satria pinandhita,
bengi shalat tahajud, awan sregep makarya.
Sugeng riyadi, sedaya kalepatan kula nyuwun pangapura
Latihan pasa sewulan mugi kita dados manungsa takwa

Itulah beberapa contoh Ucapan Lebaran Bahasa Jawa untuk anda yang punya saudara atau pacar orang jawa silahkan anda contoh bagi yang suka SMS Lebaran juga ada disini.

Artikel Menarik Lainnya



3 comments:

MadaniPost said...

Btul+leres,...gak ono klirune kalo awa'e dw sama2 bermaafan...yo..to..yo..to

Zona Indonesia said...

Nyuhunkeun hapunten samudaya kalepatan,,, urang silih lubarkeun dosa dina poe anu agung.. Lebaran urang sarerea... Peace :)

faiza khan said...

Join Best Online Jobs without any investment, Data Entry and Copy pasting Jobs.
www.jobzcorner.com